Over NeaForma

NeaForma ontwikkelt Grote Hoogwaardige Kunststof Producten met en voor industriële partners. Vanuit een ruime keuze uit verschillende grondstoffen, gecombineerd met de juiste productietechniek, kunnen we U de best technisch-economische oplossing aanbieden. In België en Slovakije staat ons team tevens klaar om een pre-assemblage of lakafwerking volgens uw kwaliteitseisen uit te voeren op uw producten. NeaForma, Improving Your Business!

Geschiedenis

De geschiedenis van NeaForma begint eind de jaren 70, toen nog onder de naam van “Orac Industries”, als producent van industriële polyurethaan toepassingen.

Om het hoofd te kunnen bieden aan de toenemende concurrentie besliste de familie Taillieu om begin de jaren 2000 de volledige polyurethaan productie te verhuizen naar Slovakije. Daarnaast werd er in Oostende geïnvesteerd in een nieuwe technologie, met name het Thermoplastisch SchuimGieten (TSG/SFI) om het behoud van werk te garanderen.

Door de sterke dynamiek en groei kreeg deze bedrijfsactiviteit (Orac Industries) in 2011 een eigen identiteit onder de naam NeaForma.
De nieuwe structuur liet NeaForma toe om zich volledig te focussen op de kerncompetenties. Op die manier kon het aanwezig potentieel voor ontwikkeling van innovatieve kunststofoplossingen voor industriële klanten zich nog beter ontwikkelen.

Op de twee sites in België en Slovakije biedt NeaForma vandaag 3 verschillende productietechnieken aan, Hogedrukspuitgieten, Thermoplastisch Schuimgieten en Polyurethaan verwerking, al dan niet gekoppeld aan pre-assemblages of lakafwerkingen.
NeaForma behoort nog steeds tot de Orac Holding, een familiebedrijf onder de bevoegde leiding van de familie Taillieu, met een gezonde balans en solide kerncijfers.

tandwielen NeaForma

Het NeaForma team​

Een toegewijd team

Het NeaForma team is voor onze klanten een toegewijde partner. Wij roemen ons op onze sterke reputatie als betrouwbare leverancier en werken nauw samen om haalbare en economische kunststofoplossingen te ontwikkelen op maat van uw bedrijf. De kernwaarden van ons team zijn betrouwbaarheid, toewijding, innovatief en samenwerkend vermogen. Gecombineerd met een flexibele attitude die de klant centraal stelt.

Marc Parrein

Manager Neaforma NV

Bram Vandekerckhove

Project Engineering

Tom Verbrugge

Operations Supervisor

Phaedra Vanhoorne

Internal Sales

Katrien Vandewalle

Internal Sales

Onze waarden

NeaForma, uw eerste keus als partner voor duurzame kunststofoplossingen.

NeaForma onderzoekt graag hoe innoverende kunststofoplossingen kunnen bijdragen tot duurzame optimalisaties in uw onderneming.  Daarom steunt de werking van NeaForma  op volgende 3 fundamentele pijlers:

  • Toewijding
  • Innovatie
  • Samenwerking

NeaForma is een toegewijde en betrouwbare partner waarop u kan rekenen. Wij roemen ons op onze sterke faam als betrouwbare leverancier. Ons team werkt elke dag vol inzet en gedrevenheid om deze reputatie te bevestigen en te versterken. Op NeaForma kunt u bouwen als u een partner verlangt die meer dan enkel goede, kwalitatieve producten levert.

Continu streven naar betere oplossingen die onze klanten sterker maken, dat is de basisdrijfveer van NeaForma.  Deze drang naar vernieuwing vertaalt zich in hoge diversiteit aan grondstoffen, creatieve matrijsconcepten, ingenieuze prototypes en efficiënte bedrijfsprocessen.

Co-development is de sleutel tot het succes dat we samen met u nastreven. Samen tot de beste oplossing komen die u als klant sterker zal maken, dat is onze ultieme doelstelling!

Onze markten

Scroll naar top